28 januari 2022

Dierproeven: Kunnen we zonder?

Er zijn verschillende redenen waarom dierproeven gestopt moet worden. de dieren voelen net als mensen ook gewoon pijn en angst. Zij willen ook in leven blijven en vrij zijn. Dieren moeten niet gezien worden als testbuizen met staarten. Verder is het experimenteren op dieren wreed. Het is legaal om in Nederland apen te gebruiken voor experimenten. Deze experimenten kunnen wreed en nutteloos zijn. de wetenschap voor de dierenproeven is erg slecht. Het is namelijk erg moeilijk om de resultaten uit de onderzoeken, waar dieren zijn gebruikt, toe te passen op de mens. Dit komt doordat mensen eenmaal anders zijn. Deze dierproeven zijn dus niet betrouwbaar voor de mens. Veel medicijnen worden allereerst op dieren getest. Deze medicijnen werken soms niet op de mens. Dit komt doordat de resultaten vaak anders zijn bij mensen, dan bij dieren. 

Dierproeven stoppen het belang hierbij

Dierenproeven moeten stoppen. Het belang bij het stoppen van de dierenproeven liggen niet alleen bij dieren, maar ook bij de mensen. Zoals eerder werd aangeven worden de resultaten en de gegevens uit de onderzoeken eerst vertaald naar de mens. Dit is nodig. Het vertalen hiervan gaat vaak niet makkelijk. Het is lastig en ook onbetrouwbaar. De meeste dierproeven hebben geen betekenis voor de mensen. Het gaat hier om een percentage van 90 %. De dierproeven hebben in principe geen toegevoegde waarde voor de mens. Alsnog worden er jaarlijks zo een honderden miljoenen dieren verminkt en gedood over heel de wereld. De dieren hebben ook een leven. Dieren ervaren ook angst, stress en pijn. Dit is te vergelijke met een mens. Niemand wil gebruikt worden voor testen. Dieren horen dus ook niet gebruikt te worden. 

Diervrije onderzoeken en technieken

Dierproeven kunnen afgeschaft worden. er zijn mogelijkheden om de onderzoeken dierproefvrij te doen. Er moet alleen goed geïnvesteerd worden hierin. De Partij van de Dieren heeft ervoor gezorgd dat het budget voor de onderzoeken is verdubbeld in Nederland. Dit is erg goed nieuws. Voor meer informatie over dierenproeven en waarom dit afgeschaft moet worden, kun je terecht op de site Partijvoordedieren.nl.