30 november 2021

Een hond nemen: waar kun je op letten?

Veel mensen vinden het fijn om een dier in huis te hebben. Het kan erg gezellig zijn om een hond of kat rond te hebben lopen, maar tegelijkertijd brengt dit ook een grote verantwoordelijkheid met zich mee. Vooral honden hebben veel extra zorg nodig, bijvoorbeeld doordat deze minimaal twee keer op een dag uitgelaten moeten worden. Overweeg je toch een hond aan te schaffen? Lees je dan van tevoren goed in. In dit artikel hebben wij alvast een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Het kopen van de hond

Er zijn verschillende manieren waarop je een hond kunt kopen. Je kunt een kijkje nemen in een asiel bij jou in de buurt, of contact opnemen met een fokker. Op Marktplaats worden vaak veel honden (gratis) aangeboden. Aangezien er al genoeg honden op de wereld zijn die op zoek zijn naar een huisje, kun je er het beste eentje uit een asiel halen. 

Hondenvoer

Lees je van tevoren in over het voer dat je de hond gaat geven. Er bestaan verschillende soorten, in verschillende prijsklassen. Kwalitatief voer is uiteraard een stukje duurder, maar tegelijkertijd is het ook van belang dat je hond goede voedingsstoffen binnenkrijgt. 

Aandacht geven aan je hond

Uiteraard heeft je hond een hoop aandacht nodig. Niet alleen qua uitlaten, maar ook qua knuffelen en spelen. Zorg ervoor dat je hond een speeltje heeft en dat je niet hele dagen van huis bent; sommige honden voelen zich snel eenzaam.

Gezondheid van de hond

Honden moeten regelmatig geborsteld, ontvlooid en ook gevaccineerd worden. Ook moeten hun nageltjes af en toe geknipt. Verder is het handig om een hondenverzekering af te sluiten, om hoge medische kosten te voorkomen. Van te voren kun je hondenverzekeringen vergelijken, om zo tot een goede keuze te komen.