Een kat in huis? Dan is een kattenmand echt aan te raden

snoozle

Op dit moment zijn katten de meest geliefde huisdieren onder Nederlanders. Dat is natuurlijk ook niet zo verwonderlijk als je weet hoe grappig, schatten en soms ook aanhankelijk katten kunnen zijn. Ook is het zo dat ze meestal redelijk zelfstandig door het leven gaan. De tijd en aandacht die je aan ze moet besteden is dus relatief beperkt. Maar los daarvan gun je je kat natuurlijk het beste. Een fijn plekje om zich terug te trekken mag dan ook eigenlijk niet ontbreken. Voor elke kattenbezitter is het wat dat betreft aan te bevelen een kattenmand aan te schaffen, bijvoorbeeld via de experts van Snoozle. Wat precies de redenen zijn op deze aanschaf over te gaan is te lezen in de volgende alinea.

snoozle

Goede redenen om een kattenmand te kopen

Om een scala aan redenen is het aan te raden je kat een fijne kattenmand te geven. De volgende redenen zijn misschien nog wel de belangrijkste:

• Katten mogen buiten op straat of in het park soms dan wel stoer overkomen, feit is dat ze natuurlijk ook onzekerheden kennen. Vergeleken met bijvoorbeeld honden en mensen zijn ze klein en kwetsbaar. Daarom hebben ze een plek nodig waar ze zich veilig kunnen terugtrekken: een kattenmand dus. 

• Onder voorbehoud dat je een mand van kwaliteit koopt kan je kat er goed in fysiek uitrusten en herstellen.

• Je kat zal fysiek en mentaal beter door het leven gaan. Daar profiteer jij als baasje ook van.

• Mits je een mand koopt die in z’n geheel wasbaar is, of eentje die een af te ritsen hoes heeft, is het makkelijk de mand altijd schoon te houden. 

• Kattenharen zullen zich vooral in de mand opeenhopen. Daardoor verspreiden deze zich veel minder door het hele huis. Was je de (elementen van de) mand vaak genoeg, dan kent deze situatie alleen maar winnaars.
• Hedendaagse kattenmanden zijn tenslotte ook gewoon heel fraaie toevoegingen aan het interieur van elke woning.

Geef een reactie