30 november 2021
Honden

Franse bulldog puppy kopen: een loyaal en zacht beestje

De Franse bulldog heeft nog altijd zeer onterecht een slechte reputatie. Want hoewel veel mensen bij een bulldog denken aan een vals en lomp beest, zijn ze mits goed opgevoed juist heel zachtaardig en loyaal. Wil jij een Franse bulldog puppy kopen? Dan zijn er een aantal dingen waar je op moet letten:

  • ga niet naar een broodfokker voor je pup
  • voed hem goed op in de eerste periode om wangedrag te voorkomen
  • zorg ervoor dat je de verantwoordelijkheden begrijpt

Broodfokkers

De Franse bulldog is erg populair, wat er helaas ook voor heeft gezorgd dat ze bij broodfokkers veel worden doorgefokt. Dat is hartstikke zielig want vaak wordt er niet goed voor die pups gezorgd en ze kunnen ook nog aangeboren aandoeningen hebben door dat doorfokken. Een broodfokker moet je altijd vermijden. Ga liever naar een correcte fokker die goed voor de dieren zorgt. 

Een goede opvoeding

Dit geldt eigenlijk voor elk soort hond maar voor de bulldog al helemaal: je moet de pup echt vanaf dag 1 goed opvoeden. Een strenge puppycursus maakt het verschil tussen een hond die veel blaft, wegrent of zelfs bijt en een lieve hond die loyaal is en gezellig met mensen omgaat. De opvoeding is dus heel belangrijk en je moet het echt helemaal afmaken. Een puppycursus kun je vaak wel in de buurt volgen. Het is bovendien een goede manier om je dier beter te leren kennen. Jullie wonen dan pas net samen en de band moet nog sterker worden. Dat kun je onder andere doen door een puppycursus te volgen. 

Fanse bulldog puppy kopen

Denk na over je keuze

Een puppy is vrijwel altijd megaschattig en die wil je dus sowieso in huis hebben. Het is echter ook wanneer de hond volwassen is nog steeds jouw verantwoordelijkheid. Neem een hond maar denk er goed over na. Je moet hem uitlaten, ook als het sneeuwt.