28 januari 2022
Huisdier cremeren

Het verliezen van je maatje

Iedereen heeft het wel eens meegemaakt. Je huisdier gaat dood wat leidt tot groot verdriet voor jou en de rest van je gezin. Je favoriete viervoeter, waar je veel avonturen mee hebt beleefd komt helaas tot zijn einde. Je bent er kapot van.

Gelukkig zijn er uitvaartcentra gericht op dieren die je huisdier een waardig afscheid kunnen bieden. Of het nou om je hond of konijn gaat, het kan allemaal.

Verschillende opties dierenuitvaart

Tijdens de uitvaart van je verloren huisdier is het goed om alle opties te bekijken. Wat is de juiste manier om afscheid te nemen van je huisdier?

Cremeren

Een optie is je huisdier cremeren. Hierbij wordt het lijk van het dier in een kist gestopt en deze gaat in een verbrandingsoven. Alle inhoud van deze kist wordt omgezet in as, welke in een urn gestopt kan worden. Dit kan bij Dierenuitvaartcentrum IJsselstein.

Begraven

Ook is het mogelijk om je huisdier te begraven. Hier wordt het dier in de huidige staat begraven op een begraafplaats speciaal voor dieren, een dierenbegraafplaats.

Destructie

Dieren die tot hun einde zijn gekomen kunnen ook gebruikt worden als vorm van energie. Hieruit zijn diermeel en vetten te halen. Deze brandstoffen kunnen weer ingezet worden om voertuigen of elektriciteitscentrales te voorzien van energie.

Vervoeren voor wetenschap

Ten slotte heb je nog de optie om na het afscheid te hebben genomen van je huisdier deze ter beschikking te stellen voor de wetenschap. Wetenschappers kunnen dit lichaam gebruiken voor medisch-wetenschappelijk onderzoek. Tevens zijn deze lichamen van noodzaak om zo nieuwe operatietechnieken te kunnen ontwikkelen.