30 november 2021

Je trouwe viervoeter een eigen plekje geven

Uiteraard zit dat al in je hart. Maar we hebben het hier over een plaats in je interieur. Waar kan jouw lieve hond nou volledig tot rust komen?

Op zoveel plekken, zolang het beestje zich bij jou thuis voelt. Maar soms wordt alle drukte hem of haar even wat te overweldigend en wil hij of zij zich het liefste kunnen terugtrekken. Kies daarom de perfecte bench voor je hond uit! Maar waar moet dit onmisbare accessoire allemaal aan voldoen? We zetten even een aantal zaken voor je op een rijtje die het maken van de perfecte keuze behoorlijk zullen vergemakkelijken. Doe er je voordeel mee!

Afmetingen

Uiteraard bestaan honden er in allerlei verschillende soorten en maten. Bovendien zijn het gewoontedieren. Ze houden van routine en willen dan ook niet graag afscheid nemen van hun favoriete speelgoed. Laat staan van de plekken waar ze zich het meeste thuis voelen! Dat kan dus de hondenbench zijn die je hebt uitgezocht. Zorg er daarom voor dat je die op de groei koopt, in plaats van dat je die steeds moet vervangen naarmate het beestje ouder wordt.

Zindelijkheid

Zodra je hond een plek als de zijne of hare beschouwt, zal het dier deze nooit bevuilen. Maar voordat het zover is, zal je pup wellicht af en toe een ‘ongelukje’ veroorzaken. Zeker wanneer het beestje nog niet zindelijk is. Zoek dan ook altijd een bench uit met een uitneembare lade. Dat betekent dat je heel snel en gemakkelijk de bodem kunt schoonmaken, waarna je hond weer kan wennen aan zijn of haar nieuwe favoriete plek. Gebruik eventueel zogeheten puppy pads, die nare geuren helpen bestrijden.

Volledige efficiëntie

Er bestaan vele verschillende manieren om het je hond gemakkelijk te maken in zijn of haar bench. Hiervoor zijn diverse accessoires in het leven geroepen die je aan de kooi kunt bevestigen! Denk aan handige drink- en voederbakken met een beugel, die je eenvoudig aan de tralies hangt. En ook met het oog op jezelf kun je kiezen voor antislipvoetjes. Die houden je vloer intact zodra je het nodig vindt om je bench te verplaatsen.