30 november 2021

Waarom kauwt je hond overal op?

Als hondenbezitter krab je je vast wel eens achter de oren. Waarom ligt die trouwe viervoeter toch de hele tijd overal op te kauwen? Van stokken, botten en speeltjes tot sloffen en meubels; het beest kauwt maar door. Zoals zoveel dierengedrag heeft het kauwen wel degelijk een functie. Aware Pet Products legt het je uit in dit artikel.

Tanden poetsen

Heb je ooit een hond tandenpoetsend bij de wasbak zien staan? Wij ook niet. Nou ja, niet zelfstandig in ieder geval. Er zijn genoeg baasjes die het gebit van hun K9 regelmatig schoonpoetsen. Kauwen is de natuurlijke manier van de hond om het gebit schoon te houden. Wil je je meubels heel houden, zorg dan dat Bello iets heeft waar ‘ie op mag kauwen, zoals een speciale kauwstaaf voor de hond

Ontspanning

Kauwen is ook een manier voor honden om zich te ontspannen. Net als dat wij ontspannen worden van een spelletje kaart of een leuke film. Bij het kauwen maakt de hond endorfines aan in de hersenen, wat d’r een gelukzalig gevoel geeft. Laat het dus lekker gebeuren en schaf voldoende kauwspeelgoed en -snacks aan, zodat jij ook ontspannen kunt blijven.

Natuurlijk kauwen

Als je kijkt naar wat geschikt is om op te kauwen, dan kom je vooral uit op natuurlijke producten. De hond let niet op waar het speeltje van gemaakt is en slikt net zo goed stukjes rubber door als stukjes vlees. Zoek dus kauwspeeltjes en -snacks uit die gemaakt zijn van pens, bot, huid of andere natuurlijke producten, en die bovendien geen chemicaliën, zware metalen en metaalzouten bevatten.