30 november 2021

Welke kattenmand kun je het beste kiezen?

Het is voor een kat niet noodzakelijk om een kattenmand te hebben, deze beestjes kunnen eigenlijk overal wel liggen slapen en dat zullen ze ook doen. Dat neemt niet weg dat het toch wel fijn voor ze is als ze een eigen plekje hebben, een plekje dat helemaal van hen is en van niemand anders. Daarom is een kattenmand kopen ook zeker een goed idee. Maar ga je hier naar op zoek, dan zul je er al snel achter komen dat er heel veel verschillende exemplaren te krijgen zijn. Welke kun jij nu het beste kiezen? Dat ligt eigenlijk helemaal aan jouw kat!

Model kattenmand

Iedereen die wel eens een poes als huisdier heeft gehad, weet dat dit eigenwijze beestjes zijn. Koop je iets moois voor ze, dan kijken ze er helemaal niet naar om. Maar zet een lege doos neer of laat een haarelastiekje op de grond vallen en ze hebben de grootste lol. Een kattenmand voor ze kopen kan dan ook erg lastig zijn. Je zult altijd zien dat je de verkeerde keus maakt en dat ze er helemaal geen gebruik van gaan maken. Dat zou natuurlijk zonde zijn en je wilt dit dan ook het liefste voorkomen. Hoe doe je dit nu? De beste oplossing is om niet meteen een kattenmand te kopen voor je nieuwe huisdier, maar eerst eens te kijken waar jouw diertje uit zichzelf gaat liggen. Dit zegt namelijk veel over het soort mand dat het beste in de smaak zal vallen. Sommige poezen liggen graag op wat hoogte, zodat ze een goed overzicht hebben over alles wat er om hen heen gebeurt. Andere katten kruipen graag in de vensterbank, omdat ze nieuwsgierig zijn naar hun omgeving of omdat dat gewoon het warmste plekje is in huis. Weer andere liggen graag op de grond of ze verstoppen zich juist in een kast. Wat zegt dit nu over het model kattenmand dat jij het beste aan kunt schaffen?

Ruime keus

Als je bij Krabpaal.nl kijkt naar de verschillende manden die zij in het assortiment hebt, dan zul je zien dat er voor iedere kat eigenlijk wel een geschikte kattenmand te vinden is. Zo kun je kiezen voor een exemplaar:

  • dat rondom gesloten is en maar één ingang heeft, ideaal voor katten die zich graag verstoppen
  • dat speciaal geschikt is voor de vensterbank, zodat deze er niet afglijdt
  • op pootjes, zodat je diertje op hoogte kan liggen

Er zijn dus echt veel verschillende modellen verkrijgbaar. Let jij goed op het gedrag van jouw kat, dan is het dus mogelijk om een kattenmand uit te zoeken die past bij jouw beestje en daarom ook daadwerkelijk gebruikt zal worden! Wat je natuurlijk ook altijd kunt doen, is verschillende exemplaren kopen. Want soms trekt een poes zich graag even terug, terwijl zij de andere keer vanuit de vensterbank alles in de gaten wil houden. Door verschillende modellen in huis te halen, heb je voor iedere bui een geschikt exemplaar klaarstaan! Wat in ieder geval zeker is, is dat als jij op zoek bent naar een kattenmand, je hiervoor het beste naar Krabpaal.nl kunt gaan!